GSM: 0536 859 85 05 Etlik / ANKARA

Etimesgut Yerden Isıtma Temizleme Etimesgut 0536 859 85 05

Etimesgut ‘da yerden ısıtma temizleme, Etimesgut Yerden ısıtma borusu Temizleme İşlerini Etimesgut ilçesinde Yerden ısıtma temizleme makinesi ile yapıyoruz.

kalorifer tesisatı tamiri

Etimesgut Yerden Isıtma  Temizleme Hizmeti Etimesgut

Etimesgut ilçesinde yerden ısıtma sistemlerini özen ile Temizliyoruz.

Etimesgut Yerden Isıtma Temizleme Telefon numarası

Etimesgut Yerden Isıtma Tesisatı Temizliği

Yerden ısıtma temizliği ile yerden ısıtma sisteminin performansını en üst seviyede  kullanabilirsiniz.

Yerden Isıtma Temizleme

Yerden ısıtma temizliği

Keçiören Yerden Isıtma Tesisatı Temizliği

Yerden ısıtma Temizliği işinde sizlere kaliteli ve uzun ömürlü hizmetleri  bir arada sunuyoruz.

00000091-PHOTO-2024-02-12-21-28-48

Etimesgut ilçesinde  Yerden Isıtma Temizliği için Tüm mahallelerde hizmet veriyor

Etimesgut Etimesgut Etimesgut
30 Ağustos Mah. Ahi Mesut Mah. Alsancak Mahallesi
Altay Mahallesi Aşağıyurtçu Mah. Atakent Mahallesi
Ayyıldız Mahallesi Bağlıca Mahallesi Bahçekapı Mahallesi
Balıkuyumcu Mah. Elvan Mahallesi Erler Mahallesi
Eryaman Mah. Etiler Mahallesi Fatih Sultan Mah.
Fevziye Mah. Göksu Mahallesi Güzelkent Mahallesi
İstasyon Mahallesi K. Karabekir Mah. Oğuzlar Mahallesi
Piyade Mahallesi Süvari Mahallesi Ş. Osman Avcı Mah.
Şehitali Mahallesi Şeker Mahallesi Şeyh Şamil Mahallesi
Topçu Mahallesi Tunahan Mah. Yapracık Mahallesi
Yavuz Selim Mah. Yeşilova Mah. Yukarıyurtçu Mahallesi

Etimesgut Yerden Isıtma Temizleme Firmamız  yerden ısıtma kullanıcılarının konfor  ve tasarrufu için  profesyonel   yerden ısıma   temizleme makinesi ile hizmet veriyor.

Etimesgut Yerden Isıtma Temizleme Makinesi

 Etimesgut ‘da Yerden ısıtma temizliği için özel üretilen yerden ısıtma tesisatına ve borularına zarar vermeyen  makine ile temizlik işlemi yapıyoruz.

Yerden Isıtma Arıza Tespiti  Ve Arıza Giderme

Yerden ısıtma sistemindeki arızaların tespit edilmesi ve arıza gider işleri de yapıyoruz. Yerden ısıtma  sistemi bileşenlerinde  ve  borularda yaşanan  arızalara kolay kolay rastlanmaz  fakat arıza tespiti ve arıza giderme işlerinde  tecrübe  gerekir.

Yerden  Isıtma Neden Isınmaz ?

Yerden ısıtma sisteminin ısıtmaması halinde ilk yapılması gereken işlem hava alınımı iken suyun boşaltılmaması halinde sistem kendiliğinden hava yapmadığı ortaya çıkacaktır.

Eğer sorunun hava almak yerine başka bir sorun olduğu düşünülüyorsa tıkanma veya borularda çamur birikimi gibi durumlarında ortaya çıkmasına netleştirmek için  hava alma işlemi mutlaka yapılmalıdır.

Çamurlaşma sorunları ve su  devir daimi azalması.

Isıtma cihazı kaynaklı soruların gidermesi.

kalorifer tesisatı tamiri

Yerden Isıtma Temizliği Kaç yılda bir Yapılmalıdır

Yerden ısıtma sisteminin temizliği üç yılda bir  düzenli olmasını tavsiye ederiz.

Yerden Isıtma Temizliği Fiyatları

Yerden ısıtma temizliği fiyatları  alan metrekaresi  başta olmak üzere bir çok faktöre göre değişir. Yerden ısıtma temizliği fiyatı için  lütfen firmamız ile iletişime geçiniz.

 Yerden Isıtma Borusu Temizliği Neden Önemlidir

Yerden ısıtma  borularını tek tek  temizliyoruz ve sorunsuz  ısı döngüsü sağlaması  ile yüksek ısıtma  verimi almanızı sağlıyoruz.

Yerden ısıtma sisteminin ısı transferinin Daha iyi yapması

Yerden ısıtma borularında tortu, çamur, ve pislik oluşmasını önlemek

Yerden ısıtma borularının 40 yıl olan ömrünü muhafaza etmek

Yerden ısıtma tesisatı bileşenlerini ve parçalarının sağlıklı çalışması

Kombi ve kazan gibi ısıtma cihazlarını  sorunsuz kullanmak için yerden ısıtma temizliği yaptırmayı kesinlikle ihmal etmeyiniz.

Yerden Isıtma Kolektör Ayarı Nasıl Yapılır ?

 Yerden ısıtma kolektör ayarı nasıl yapılır?

Yerden ısıtma kolektörünün kolay ayarlanması için debimetreli kolektör kullanılması tavsiye edilir. Bir ev içindeki odaların farklı ısıtma ihtiyacı olabilir. Bu sorunun çözümü için yerden ısıtma kollektöründeki her bir devrenin ayrı ayrı debi ayarının yapılması gerekir. 

Yerden Isıtma Hava Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Yerden ısıtma sistemi üzerindeki kolektörde sistemin havası almak mümkündür. Hava alma işlemi doğru bir şekilde yapmak için puruiör anahtarı ya da düz bir tornavida kullanılabilir. Bu arada işlemden önce kolektön altına zeminin ıslanmaması için bir kap koyulmalıdır.

Bunun akabinde puriör anahtarı veya tornavida yardımıyla püriör vanasını ihtiyaça göre yarım tur veya çeyrek tur çevrilmesi gerekir. Kolektördeki hava çabuk bitmesi bekleneceğinden dolayı yarım tur yerine çeyrek tur çevirmek de yeterli olacaktır. Su akışı sağlandığında vana kapatılmalıdır.

Yerden ısıtmalı sistemin çalıştırmaya başlamadan önce kombinin altında yer alan su ilave vanasından sisteme su aktarımı yapılır. Bu durumda basıncın düşmesi beklenerek 1 barın altında düşmemesi sağlanır.

1 barın altına düşmesi halinde kombi çalışmayı durdurur ve arıza kodu verir. Bu durumda yapılması gereken ilk şey ise su takviye vanasında 2 ve 1,5 bar dolayına kadar getirilmeye çalışılır. Sorun halen çözülemez ise sistem temizliği için işinde uzman sistem temizleme ustası ile çalışmanız tavsiye edilir.

Yerden ısıtma sistem temizliği nasıl yapılır?

Yerden ısıtma sistemi 55-60 derece arasında çalışan bir sistem olmasına istinaden bakterilerin oldukça çok ürediği bir yer haline gelmektedir. Bunun sonucunda zamanla borularda tıkanmalar meydana gelirken ısınma sisteminde ise sorunlar oluşmaya başlar.

Tesisata bağlı ek pompaların çalıştığı kontrol edilmesi faydalı olacaktır. Çünkü pompaların çarkları kırılmış veya kireç tortu döngüsü zorluyor olabilir.

Başka bir sorunsa kolektörde bulunan mevcut kirliliğin sistem içindeki suyun vanadan yavaş geçmesine neden olmasıdır. Söz konusu yavaşlama devri yavaşlatır.

Kolektörlerdeki suyun dönüşünde meydan gelen daralmalar karşı suyu en uygun yerden devir yapacağından dolayı tıkalı olan yerden oldukça yavaş geçer. Bu durumda tıkalı olabilecek vananın bağlı olduğu yerden ısının düşüşü meydan gelebilir. 

Bunu anlayabilmenin en pratik yolu ise yerden ısıtma temizliği yapmaktır. Radyatörlü ısınma sisteminde olan evlerde ısı 70 derecenin üzerine çıkması nedeniyle bakterilerin üremesi oldukça güçtür.

Zeminde ısınma sistemleri karmaşık olmayan oldukça basit bir yapıya sahip bir çıkış yine aynı zamanda bir giriş hortumundan oluşmaktadır. Kolektörlere bağlı olan bu hortumlar içinden geçen sıcak su önce zemini ısıtarak daha sonra ısıyı yukarıya vermeye başlar.

Önceden kombi tarafından ısıtılan su, kombi pompası yardımıyla tesisatın ana borularından geçerek kolektörlere doğrudan iletir. Kolektörlerin bu durumdaki görevi ısıyı eşit miktarda odalara dağıtmaktadır.

Yerden ısıtma sistemi döngüsü bu şekilde devam ederken radyatör temizliğine benzer bir şekilde yerden ısıtma sistem temizliği de yapılır. Radyatör sisteminde kullanılan

Yerden Isıtma Sistemi ne şekilde Çalışır?

Gelişen teknolojinin sağladığı önemli sistemlerden biri olarak akıllı ev sistemleri ile de entegre çalışabilen yerden ısıtma sistemleri, bugün Hak Enerji olarak da tecrübe ile uyguladığımız sistemlerden birisidir. Günümüzde birçok yaşam alanı ve çalışma alanı içerisinde görülebilen yerden ısıtma uygulaması da Rehau gibi önemli markaların kalitesi ile gerçekleştirilmektedir.

Proje bazlı olarak konutlar, işletmeler veya kurumlarda kurulumu gerçekleştirilerek kullanımı sağlanan yerden ısıtma sistemlerinde belirli bir yerden ısıtma çalışma prensibi yer almaktadır. Bu prensip içerisinde sistemin belirli bir ısı kaynağından ısı alması, zemin tesisatı içerisinde dolaşım sağlanması ve belirli bir sıcaklık ile çalışma elde edilmesi gibi noktalar yer almaktadır.

Yerden Isıtma Nedir ?

Yerden ısıtma, iletim ve konveksiyon akımları kullanarak iç mekan iklim kontrolünü sağlayan bir merkezi ısıtma sistemidir. Isı konforu, ergonomi, enerji verimliliği ve güvenlik açısından oldukça avantajlıdır.

Doğru mühendislik planlaması yapıldığı taktirde her türlü konum ve iklime uygulanabilir. KAS yerden ısıtma sisteminde, ısıtma 30°C – 50°C arasında ılık suyla sağlanır. Isı dağılımı homojen gerçekleşir ve diğer ısıtma sistemlerinin aksine tavanda ısı birikimi gerçekleşmez.

Borular döşendikten sonra zemin şapla kapatılır. Sonrasında fayans, seramik, parke gibi malzemelerle döşeme işlemi yapılabilir. Yerden ısıtmada tüm zemin kaplamaları kullanılabilir. Mermer, seramik gibi malzemelerin ısı iletimi, parkelere göre daha yüksektir.

Yerden ısıtma sistemleri uzun yıllardan beri kullanılmakla beraber, son dönemde önemli bir ivme kazanmıştır. Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın pek çok bölgesinde yerden ısıtma sistemleri, teknolojiyle uyum içinde gelişmektedir. Yerden ısıtma sistemlerinin verimli bir yöntem olması, düşük maliyetler sunması ve pek çok mekana uygulanabilir olması, onu daha da cazip hale getiriyor.

Yerden ısıtma sisteminin en önemli özelliği, ısının homojen bir şekilde dağılımını sağlamasıdır. Isı, bina yapı elemanlarında depolandığı için ısıl konfor ani ısı değişimlerinden çok fazla etkilenmez. Bu sistem, mekanı daha boyutlu ve işlevsel kullanmanıza olanak tanır. Ayrıca ısı kaybını önemli ölçüde önleyen bir sistem olduğundan yüksek performansla çalışır. Yerden ısıtma sistemi, geleneksel ısıtma sistemlerden daha düşük sıcaklıktaki suyu kullanarak enerjiden tasarruf edilmesini sağlar.

Kayalar Grup, uzun yıllardır yerden ısıtma sisteminin neredeyse bütün bileşenlerini üreten bir firmadır. Bu sistemin hem üreticisi hem tasarlayıcısı olduğumuzdan, müşterilerimiz için bu büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Yaşam alanlarında her mahalde konfor ve sağlık amaçlı TS 2164’e göre farklı sıcaklık değerleri tavsiye edilmektedir. Isıtma sistemlerinde verimi arttırabilmek için kaliteli malzeme kullanılması, iyi yalıtım yapılmış olması ve mahal bazlı yerden ısıtma hesaplamalarının profesyonelce yapılması gerekir. KAS firmasının profesyonel AR-GE çalışmaları neticesinde yerden ısıtma sistemlerine yönelik KAS Therm markası oluşturulmuştur.

KAS Therm yerden ısıtma sistemi ekibi sürekli gelişen ısıtma sistem tekniklerini ve teknolojilerini yakından takip ederek; kaliteli malzeme, kaliteli altyapı ve yüksek verimli iklimlendirme için çalışmalar yürütmektedir.

Yerden Isıtma Sisteminin Avantajları

Gerçek konfor: Yerden ısıtma, ortamın her yerinde konforlu bir sıcaklık hissi sağlar.
Ekonomik: Düşük derecede çalıştığı için, yakıttan tasarruf sağlar.
Görünmez: Tasarım özgürlüğü sağlar. Radyatör olmadığı için alandan tasarruf sağlar.
Sağlık ve Hijyen: Yerden ısıtma sistemi, havadaki kirletici maddelerin dolaşımını azaltır. Tozlanma yapmaz. Ortamın nemini kurutmaz ve bu sayede aşırı kuru havanın neden olduğu sağlık sorunlarını azaltır.
Güvenlik: En güvenli ısıtma sistemlerinden biridir. Evin zemini sıcak olduğu için insanları hastalıklardan korur.
Verimli Isınma: Ortam, zeminden ısınmaya başladığı için ilk ayakları ısıtır ve ortamın her noktasında sıcaklık homojendir.
Uyumluluk: Bütün alternatif enerji kaynaklarına uyumludur. Güneş enerjisi ve ısı pompası ile çok ekonomik ısınma sağlar.
Uzun Ömürlü: Geleneksel ısıtma yöntemlerine göre daha uzun ömürlü bir sistemdir.

Yerden Isıtma Sisteminin Dezavantajları

Yerden ısıtma sistemi büyük bir zemin alanını ısıtarak çalıştığı için sık sık açma-kapama yapmak yerine sürekli olarak belli sıcaklıkta çalıştırmanın uygun olacağı bir sistemdir.

Yerden Isıtmanın Kullanım Alanları

Konut, okul, hastane, cami, toplu konutlar, Türk hamamı, yüzme havuzları, seralar, hava alanları, yollar vb. tüm mekanlarda kullanılabilir.

Yerden Isıtma Sisteminin Güvenilirliği

Yerden ısıtmada kullandığımız ısıtıcı borularda ek yapılmamalıdır, tek boru kullanılması daha güvenlidir. Koridor veya mutfak gibi alanlarda zemin seramik kaplı olduğu için soğuk olur. Yerden ısıtma ile bu sorun ortadan kalkar.

Yerden Isıtma Bileşenleri, Ürün Ağacı

Kompakt karışım devresi, debili kollektör, termostatlı kollektör, paslanmaz kollektör seti, termostatik başlık, reglaj vanası, çift taraflı bağlantı vanası, 2 yollu ve 3 yollu vana, manometreli küresel vana, termometreli küresel vana, manuel ve otomatik purjörlü tahliye vanası, termometreli ve manometreli kollektör rakoru, entegre çekvalf, kelepçe, dijital ve analog oda termostatı, aktüatör, dağıtıcı, Pe-Rt Borukolektör dolabı, şap katkısı, strafor, kenar izolasyon bandı.

Kompakt Karışım Devresi

Isı kaynağından gelen suyun sıcaklığını üzerindeki ısı algılayıcı vana ile istenilen değere ayarlamaya yarayan devredir.

Bir kompakt karışım devresi, sirkülasyon pompası, giriş ve dönüş hattında açısı ayarlanabilir mekanik purjör, giriş hattı algılama sensörü, giriş ve dönüş rakor bağlantı, geri dönüş hattı reglaj vanası, giriş ve dönüş hattı bağlantısı, entegre çekvalf, giriş hattı termostatik kontrol başlığı, giriş ve dönüş kollektörleri ve iki adet kelepçeden oluşur.

Debili Kollektör veya Düz kollektör

Debi ayarlı kolektörler, sistemde su akışının debi ayarıyla gerçekleştiği bileşendir. Suyun debisini görmeye ve suyun olmasını istediğimiz debide geçmesini ayarlar. Bakım ve onarım durumlarında sistemin tamamını durdurmadan sadece bağlı olduğu hatta çalışma olanağı sağlar.

KAS debimetrelerin maximum 5 Lt/dk debiye kadar ayar seçeneği mevcuttur.

Termostatik Kollektör

Termostatik kollektör sistemde su akışının aktüatör kontrollü olarak gerçekleştiği bileşendir.

Paslanmaz Kollektör Seti

KAS paslanmaz kollektör seti, 1 adet debi ayarlı kollektör, 1 adet termostatlı kollektör, 2 adet otomatik purjör, 2 adet rakor bağlantı, 2 adet kelepçe, bağlantı sayısı kadar debimetre ve manuel kontrol kapağından oluşur.

Dijital Oda Termostatı

KAS marka dijital oda termostatları konforlu ve ergonomik kullanımıyla öne çıkar. Oda sıcaklığını ölçme ve ayarlama işlevleri anlaşılabilir ara yüzüyle kolaylıkla gerçekleştirilir.

  • Çevirmeli kolay kullanışlıdır.
  • Dijital ekranlıdır.
  • Sigorta(fuse) korumalıdır.
  • 230 V güç kaynağı kapasitelidir.
  • 0.5°C kontrol hassasiyeti vardır.
  • 5-30°C kontrol sıcaklık aralığına sahiptir.

Analog Oda Termostatı

KAS Marka analog oda termostatları kolay kullanım ve kompakt tasarımıyla öne çıkmaktadır.

  • Çevirmeli kolay kullanışlıdır.
  • Sigorta(fuse) korumalıdır.
  • 230 V güç kaynağı kapasitelidir.
  • 0.5°C kontrol hassasiyeti vardır.
  • 5-30°C kontrol sıcaklık aralığına sahiptir.

Aktüatör

Yerden ısıtma zonlar içerisindeki ısıtma suyunun sirkülasyonunun açılmasını veya kapanmasını sağlayan bileşendir. Klape fark basıncınızın 2,5 bar üzerinde olmamasına dikkat ediniz. ( Gerekli durumlarda tesisatınızda basınç regülatörü kullanmanız tavsiye edilir.)

Dağıtıcı

  • Oda termostatları ile aktüatörler arası iletişimi sağlayan bileşen.
  • 6 zonlu, maksimum 15 aktüatör
  • 10 zonlu, maksimum 18 aktüatör
  • Sembolik gösterim
  • Şeffaf Kapak
Call Now Button