Ankara Çekvalf Takma (Montaj) Ankara 0536 859 85 05
Ankara Çekvalf Takma Firmamız ile Ankara’da çekcalf takma İhtiyacınızı Ankara çekvalf takma ustalarımız ve Üstün kaliteli çekvalf ürünleri birleştirerek sağlıyoruz.
Ankara Kanal Çekvalf Takma Hizmeti
Ankara’da çekvalf takma ihtiyacınızı tam manası ile karşılamak amacı ile her türden kanalizasyon ve atık su çekvalfi çeşitleri ile Ankara’da bütün ilçelerde çekvalf Takma hizmetleri sunuyoruz.
Ankara Kanal Çekvalfi Takma
Ankara’da kanal çekvalfi takma konusunda tecrübe sahibi elemanlar ile kanal çekvalfi takma işlemi yapıyoruz.
Ankara Kanalizasyona Çekvalf Takma Ustası
Ankara genelinde deneyimli ve eğitimli Çekvalf takma ustalarımız ile kanalizasyon ve su giderleri için önemli bir aksam olan çekvalfi Başarılı bir çalışma ile kanalizasyon ve giderlere takıyoruz.
Ankara Kanal Çekvalfi Takma Ustası Telefon Numarası
Ankara genelinde çekvalf takma ustalarımız ile arzu ettiğiniz zaman telefon ile iletişim kurabilirsiniz.
Ankara Kanalizasyon Çekvalfi Montajı
Ankara Kanalizasyon Çekvalfi montajı denince akla ilk gelen firmayız. Kanalizasyon sisteminin vazgeçilmez bir parçası olan çekvalf olmadığı takdirde çeşitli sorunlar ve bir sürü risk ile karşı karşıya kalabilir siniz. Bina veya ev kanalizasyonunun sorunsuz çaılması için çekvalf montajı yaptırmayı ihmal etmeyiniz !!!
Ankara Rögara Çekvalf Takma Fiyatları
Ankara Çekvalf takma fiyatları öğrenmek için bizimle iletişime geçmeniz ve ihtiyacınız olan ürün ve hizmeti talep etmeniz ile alakalı en güncel fiyatları sunuyor olacağız.
Ankara’da kanalizasyona takılan çekvalf çeşitlerinin satışını yapan firmayız. Aynı zamanda satışını yaptığımız yerli ve ithal çekvalflerin Ankara genelinde kanalizasyon montajı ile borulara takma ve değişim hizmeti sunuyoruz.
Ankara,da kanalizasyon çekvalfine ihtiyacınız varsa ve araştırma yapıyorsanız sizlere çekvalf çeşitleri ve çaplarında en geniş kapsamlı ürün çeşitleri ile geçmişten günümüze hizmet veriyoruz.
En küçük boru çapından en büyük boru çapına bütün çaplara çekvalf ürünlerimiz stoklarımızda mevcuttur. İthal çekvalf markaları ve yerli bir çok çeşitteki mevcut markaların kaliteli ve sağlam ürünlerini bir arada firmamızda bulabilirsiniz.
Ankara ,da toptan ve perakende satışımız kargo dahilinde türkiye genelinde satış hizmeti sunmaktayız.
Ankara,nın tüm ilçelerinde satışını yaptığımız kanalizasyon ve logar çekvalflerin talebiniz halinde, montaj, değişim ,takma işleri için profesyonel ekibimiz hizmet vermekteyiz.
Ankara,da kanalizasyon çekvalfi ihtiyaçlarınız için kaliteli ürünler ve bir çok markayı bir arada bulabileceğiniz firmamızda ekonomik fiyat ve kredi kartı ile ödeme imkanı mevcuttur.
Ankara ,da plastik çekvalflerin yanında krom çelik metal paslanmaz ve 304 çelik çekvalf çeşitlerimizle geniş kapsamlı çekvalf çeşitlerimiz ile hizmetinizdeyiz.
Stoklu ve markalı çekvalfler ile32 mm den 315 mm dahil çaplardaki ürünlerimizle raftan montaja kadar her türlü hizmeti Ankara halkına vermekteyiz.
Pissu çekvafi arandığı zaman Ankara ,da akla gelen ender firmalardan olmamız nedeni ile ihtiyacınızı karşılamak için sorun yaşatmayacak ve kaliteli ürünleri sizler için araştırıyoruz. deneme ve kontrol yapıyor ardından satışını isteğiniz halinde montajını yapıyoruz.
Plastik, paslanmaz, döküm ve toplu çekvalf tiplerinde aradığınız ürünleri bulacağınız firmayız.
Ankara Çekvalf Takma hizmetlerimizle, Ankara bölgesindeki ev ve iş yerlerinizde meydana gelen su kaçağı, tıkanıklık, musluk tamiri ve tesisat yenileme gibi acil su tesisatı sorunlarınıza hızlı ve güvenilir çözümler sunuyoruz. 7/24 açık tesisatçı hizmetimizle, uygun fiyatlı çözümlerimiz ve ücretsiz keşif hizmetimizle, acil durumlarda ise en geç 30 dakika içinde yerinde servis sağlıyoruz. Kaliteli malzemeler ve son teknoloji ekipmanlar kullanarak sorunlarınıza kalıcı çözümler üretiyoruz. Ankara’da Çekvalf Takma deneyim ve ustalık gerektiren su tesisatçısı & tesisatçı ve acil tesisat ihtiyaçlarınız için bize 0536 859 85 05 numaralı telefondan ulaşabilir.
Çekvalf Nedir ?
Çekvalf sıva ve gaz maddeleri tek yönde akmasını sağlayan bir emniyet vanasıdır.
Kontrol vanası , geri dönüşsüz vana , geri akış vanası , tutma vanası , ayak vanası veya tek yönlü vana , normalde akışkanın ( sıvı veya gaz ) içinden yalnızca bir yönde akmasına izin veren bir vanadır . [ 1 ]
Akış kontrolü
[ düzenlemek ]
Akış kontrolü, istenmeyen pasif yerçekimi akışını önlemek için hidrolik ısıtma ve soğutma sistemlerinde kullanılan bir çek valfidir . Akış kontrolü, düşük akış direnci, onlarca yıllık sürekli hizmet ve hidrolik sistemlerde yaygın olarak bulunan ince partikülleri sızdırmazlık yüzeylerinden kendi kendine temizlemek için tasarlanmış basit bir akış kaldırılmış yerçekimiyle kapatılmış ağır metal tıpadır. Kendi kendini temizlemeyi başarmak için tıpa genellikle konik değildir. Bir deliğin kenarındaki eşleşen dar bir sırtın üzerine oturan bir ağırlıktaki dairesel bir girinti yaygın bir tasarımdır. Uygulama doğası gereği mütevazı bir ters sızıntı oranını tolere eder, mükemmel bir sızdırmazlık gerekmez. Akış kontrolü, valfin açık tutulmasına izin veren bir çalışma vidasına sahiptir, bir durdurma çek valfindeki kontrolün tersi, sistemi doldurmak ve sistemden havayı boşaltmak için bir yardımcıdır. [ 12 ]
Kontrol vanaları iki portlu vanalardır, yani gövdelerinde iki açıklık vardır, biri sıvının girmesi için diğeri sıvının çıkması içindir. Çok çeşitli uygulamalarda kullanılan çeşitli tipte kontrol vanaları vardır. Kontrol vanaları genellikle yaygın ev eşyalarının bir parçasıdır. Çok çeşitli boyutlarda ve maliyetlerde mevcut olmalarına rağmen, kontrol vanaları genellikle çok küçük, basit ve ucuzdur. Kontrol vanaları otomatik olarak çalışır ve çoğu bir kişi veya herhangi bir harici kontrol tarafından kontrol edilmez; buna göre, çoğunun herhangi bir vana kolu veya sapı yoktur. Çoğu kontrol vanasının gövdesi (dış kabukları) plastik veya metalden yapılır.
Kontrol vanalarındaki önemli bir kavram, vananın çalışacağı giriş ve çıkış arasındaki minimum fark yukarı akış basıncı olan çatlama basıncıdır . Tipik olarak kontrol vanası belirli bir çatlama basıncı için tasarlanmıştır ve bu nedenle bu basınç için belirtilebilir.
- Çatlama basıncı
- Valfin giriş ve çıkışı arasında ilk akış belirtisinin (sabit kabarcık akışı) oluştuğu minimum basınç farkına atıfta bulunur. Çatlama basıncı, yerinden çıkarma başlığı (basınç) veya açma basıncı olarak da bilinir. [ 2 ]
- Yeniden sızdırmazlık basıncı
- Kontrol valfinin kapanma işlemi sırasında valfin giriş ve çıkışı arasındaki, görünür bir sızıntı oranının olmadığı basınç farkına atıfta bulunur. Yeniden sızdırmazlık basıncı, sızdırmazlık basıncı, [ 3 ] oturma başlığı [ 4 ] (basınç) veya kapanış basıncı [ 5 ] olarak da bilinir.
- Geri basınç
- bir bağlantı parçasının çıkışında, giriş veya akış yukarısındaki bir noktadan daha yüksek bir basınç sağlar.
Çekvalf nasıl çalışır ?
Basınç ayırma sistemi
Bir çekvalfin çalışabilmesi için giriş ve çıkış arasında minumum bir basınca ihtiyaç duyar. Valfin açılmasına neden olan bu en düşük basınca ayırma basıncı (cracking pressure) denir. Bu gereken en düşük basınç çekvalfin büyüklüğüne ve tasarımına göre değişmektedir. Çekvalfin seçiminde sistemin bu basıncı üretebildiğine dikkat edilmelidir.
Otomatik kapanma
Sistemdeki akış basıncı ayırma basıncının altına düşer veya ters bir akış meydana gelirse çek vana kapanacaktır. Çekvalf çeşitlerine göre içerisindeki kapanma mekanizması farklılık göstermektedir. Her durumda da çekvalf içerisinde bulunan mekanizma geri akışı engelleyecek ve sızdırmazlık sağlayacaktır.
Su akış yönünde montaj
Çekvalfler tek yönlü olarak çalışan vanalardır. Bu nedenle kullanılacak olan kanala doğru yönde takılması oldukça önemlidir. Aksi yönde takılması durumunda akış durur ve basınç artışına neden olur. Buda sistemdeki diğer donanımların zarar görmesine neden olur. Her çekvalf üzerinde akış yönünü belirten bir işaret bulunur.
Çekvalfin özellikleri Nelerdir ?
Enerji ihtiyacı yoktur : çalışırken bir enerji kaynağına ihtiyacı yoktur ve enerji tüketmez.
Bakım onarım gerektirmez : Bakım onarım ve temizlik gibi ekstra masraflar çıkarmaz.
Bir kez sorunsuz takılan çekvalf kanalizasyonda kullanıma bağlı olarak yıllarca sorunsuz çalışır.
Çek valf, çek vana veya tek yönlü valf, normalde sıvı veya gaz gibi akışkanların tek yönlü geçişine izin veren mekaniksel bir kontrol valfidir. Bazı yerlerde gaz akışkanı için de kullanılır. İşletme emniyeti yüksektir ve duruma göre komplike armatürlerin yerine geçebilirler.
Çekvalf nereye Takılılır ?
Çekvalf birçok farklı uygulamada kullanılır. Örneğin, pompayı geri akıştan korumak için genellikle pompanın deşarj tarafına yerleştirilirler. En yaygın su pompası türü olan santrifüj pompalar, kendi kendini durdurma özelliğine sahip değildir, bu nedenle borulardaki geri akışı önlemek için kontrol vanaları gereklidir.
Kanalizasyon Çekvalfi Kullanmanın Faydaları
Çekvalf işe yarar mı?
Kontrol Vanalarının Tanımı ve Kullanımı Bu vanalar, özellikle geri akışın istenmediği durumlarda hayati önem taşır. Kontrol vanaları, pompaları, kompresörleri ve diğer ekipmanları geri akışın neden olduğu hasarlardan korumak için yaygın olarak kullanılır. Kontrol vanasının temel işlevi, sistemin daha verimli ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamaktır.
Çekvalf Nasıl Takılır ?
Çekvalf ok yönünde takılmalıdır ve su akışı kontrol edilmelidir su akış yönü ise her zaman şehir kanalizasyonu istikametinde olmasına dikkat edilmelidir
Çekvalf ters takılırsa ne olur?
Montaj yönü Ters yönde monte edilirse akış durur ve basınç oluşur, bu da sistemdeki diğer donanımlara zarar verir.
Çekvalf Kokuyu Önler Mi?
Kanalizasyon sisteminde olan tıkanıklar, rüzgarın ters yönlü esmesi, pis artıkların tesisatı aşındırması gibi pek çok durumdan kaynaklı olarak koku oluşabilir. Bu kokular yaşam alanlarında kullanılan tesisatlarda olursa ciddi problemler baş gösterir. Kokunun önlenmesi için yapılabilecek basit ama etkili önlemler mevcuttur.
Çekvalf kokuyu önleme kabiliyetine sahip bir vana tipidir. Tesisata olan faydaları saymakla bitmeyen çekvalfin bir faydası da kokuyu önlemektir. Kanalizasyon sistemlerine çekvalf monte edildiği takdirde oluşan pis kokuların bina içlerine girmesini önler. Çekvalfin yönü kanalizasyon yönüne doğru olmalıdır. Böylece banyo, tuvalet, mutfak sularının geldiği tesisatlara koku geçmesi önlenir.
Atık su tesislerinde ve kanalizasyonlarda koku önlenmek isteniyorsa çekvalf olmadığı sürece bunu yapmak mümkün değildir. Tesisatın en önemli ve kurtarıcı elemanı olan çekvalfler sayesinde koku problemi ortadan kalkar. Herhangi bir sorun olmadan şehir şebekeleri, atık su tesisatları ve kanalizasyonlar kullanılabilir.
Lağım kokusunu önemek için çekvalf Kullanın
Evinizde yada binanızda lağım kokusundan şikayet ediyor ve çare arıyorsanız. Lağım kokusu ile yaşamak yada lodos rüzgarı estiği zaman evinize lağım kokusu dolmasını binanıza lağım kokusu yayılmasını önlemek için kanalizasyona çekvalf takmalısınız.
Çekvalfi kanalında bulunan bina çıkış borusuna takıldığı zaman kullanıcı için bir çok fayda sağlar, Şehir kanalizasyonundan rüzgar ile esen ters hava akımı sayesinde şehir kanalizasyonundan ve logar dan gelen pis lağım kokusunu keser. Logar içindeki pisliklerin ve atıklardan oluşan metan gazı yanıcı ve pis kokulu bir gazdır. Kanalizasyonda Çekvalf kullanılması pis kokulu metan gazının da giderlerde geçişinde engellemiş olursunuz.
Çekvalf fareyi engeller mi?
Çekvalf : Kanalizasyon ve altyapı sorunları nedeniyle oluşan geri akışı önler. Fare ve haşere gibi canlıların binaya girmesini engeller.
Kanaldan gelen lağım faresi engellemek için çekvalf Takın !
Binanızda yada evinizde lağım faresi mi gördünüz ? Fare ile ilgili endişeniz mi var ? Lağım faresi tehlikeli ve iğrenç bir havan türüdür. Çekvalf olmayan bina kanalizasyonundan lağım fareleri bina yada evlere sorunsuz girer çıkarlar ve üreme gerçekleştirir.
Çekvalf montajı ile lağım farelerine evinize ve binanıza girmesini engelliyoruz. Lağım faresinin evinize ve binanıza vereceği zararlardan ve diğer kemirgenlerin yol açacağı hasardan ve mikrop ve hastalıklardan çekvalf montajı ile koruyabilir ve kalıcı tedbir alabilir siniz.
Banyo giderinden fare gelmemesi için ne yapılmalı ?
U-boruları kullanın: U-boruları suyun tahliye borularına geri akmasını önleyerek farelerin yukarı tırmanmasını zorlaştırır. Kontrol vanaları takın: Kontrol vanaları suyun sadece bir yönde akmasını sağlayarak farelerin geri gelmesini önler.
Çekvalf su basmasını önler mi?
Bodrum ve zemin kata çek valf takılarak kanalizasyon taşması önlenir ve tekrar sorun yaşanmaz. Ayrıca yükseklik farkı olan yapı ve evlerde, özellikle bahçe katı, bodrum ve zemin katta şiddetli yağmurda oluşabilen kanalizasyon geri akışı önlenir.
Lağım ve su baskını önlemek için çekvalf Monntajı yaptırın
Çrkvalf basınç farkı sistemi ile çalışır, binada kullanılan su kapak açılarak çekvalfin içinde geçer ve kanalizasyona akar akış durunca çekvalfin kapağı kapanır. Şehir kanalında tıkanıklık yada yağışlar nedeni ile oluşan taşkınlarda bina logarındaki çekvalf kapağı geri basıncı nedeni ile kapalı olduğu için bina içine girecek lağım ve yağmur sularına izin vermez.
Çekvalf sadece ileri yönde su akışına izin verir ve sorunsuz çalışması için ok yönünde montajı yapılır .
Çekvalf montajı ile şehir kanalizasyonunda yaşanacak olumsuzluklara karşı basit ,etkili, pratik ,sağlam , ekonomik ve mekanik çözümlerin hepsi bir arada ayrıca çekvalf bakım ve onarım maliyeti olmayan ve uzun ömürlü mekanizmadır.
Giderden gelen sinek ve böcekleri engellemek için çekvalf kullanın!
Kanalizasyon ve logar hamam böceği başta olmak üzere bir çok haşerenin yaşamı için uygun alanlardır. Kanal ve logar da bulunan böcekler gider borularının içinden geçerek mutfak , banyo lavabolarında ve tuvalette karşınıza çıkar. Çekvalf bulunan binalarda ve pis su giderlerinde Kanal tıkanıklığı ile binayı istila eden böceklerden ve sineklerden sizi korurken, İğrenç yoğun lağım kokusunu engelliyor. Böylece yaşadığımız çevreyi zararlı canlılardan koruyabiliyoruz.
Ankara’nın m yaşam alanlarında, kanalizasyon sistemleri hayati bir öneme sahiptir. Ancak, zaman zaman bu sistemlerde yaşanan sorunlar, çevresel ve sağlık açısından ciddi riskler oluşturabilir. İşte tam da bu noktada, profesyonel çözümler sunan ekibimiz devreye giriyor.
İşimizi ciddiye alıyor ve her adımda profesyonel bir yaklaşım sergiliyoruz. Sektördeki tecrübemiz ve bilgi birikimimizle, size en etkili çözümleri sunuyoruz. Müşteri memnuniyeti ve güvenilirlik, önceliklerimiz arasındadır. Size hizmet verirken güvenilirlik ilkesine sıkı sıkıya bağlıyız.
Ankara’da kanalizasyon sisteminiz için çekvalf montajı ihtiyacınız varsa, doğru yerdesiniz. Size en uygun çözümler için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Profesyonel ekibimiz, sizin için en uygun çözümü sunmak için hazır.
Kanalizasyon kaynaklı sorunlara çekvalf montajı ile dur deyin !
Kanalizasyonda meydana gelen sorunların bir çoğunu önleyen mekanizma olan çekvalf sistemi siz evde yok iken bile sorunsuz çalışır ve ortaya çıkacak sorunları bertaraf etmeye yardımcı olur. Lavabo ve tuvaletten ev giren sulara mani olur.
Çekvalf Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?
Uygulamanız için ideal çek valfi seçmek çeşitli seçim kriterlerine bağlıdır. Her duruma uygun tek bir çek valf türü yoktur ve aşağıdaki faktörlerin dikkate alınması önemlidir. Ancak, tüm uygulamalar için eşit derecede önemli olmayabilirler. Bu faktörleri sistem gereksinimleriyle ilişkili olarak değerlendirerek, güvenilir performans, minimum bakım ve uzun vadeli operasyonel verimlilik sağlayan bir çek valf seçebilirsiniz.
Sıvı uyumluluğu
Bu makalede bahsi geçen tüm çek valfler su ve arıtılmış atık su için tasarlanmıştır. Ancak, ham atık su veya kanalizasyon için katıların varlığı valf performansını etkileyebilir ve tasarım ve malzeme uyumluluğunun dikkatli bir şekilde değerlendirilmesini gerektirebilir.
Akış özellikleri
Bir çek valfin hızlı bir şekilde kapatılması, pompalar gibi yukarı akış ekipmanlarını hasardan koruyabilir. Ancak, hızlı bir şekilde kapanma, pompaların başlatılması ve kapatılmasıyla oluşan dalgalanmalara karşı koruma sağlamaz. Valf hızlı bir şekilde açılırsa (ve kapanırsa), akış hızla değişecek ve böylece dalgalanmanın meydana gelme olasılığı artacaktır. Bu riskleri etkili bir şekilde azaltan bir valf seçmek için sisteminizin akış dinamiklerini göz önünde bulundurun.
Baş kaybı
Basınç kaybı, akışkan hızı ve vana tasarımından etkilenir. Sınırsız açıklıklara sahip vanalar basınç kaybını en aza indirirken, daha dar deliklere sahip tasarımlar akışkan hızını ve dolayısıyla basınç kaybını artırır. Basınç kaybı için zeta değerleri, Kv ve Kvs değerleri gibi bir dizi değer vardır.
Toplam sahip olma maliyeti
Kontrol vananızın toplam maliyeti satın alma fiyatından çok daha fazladır. Bakım, ekipman koruma ve enerji maliyetleri gibi uzun vadeli maliyetler satın alma fiyatı ve kurulum maliyetleri kadar önemli olabilir.
Basit bir vana yapısı genellikle daha az bakım gerektirir ve Kv değeri ne kadar yüksekse enerji tüketimi o kadar düşüktür.
Slam olmayan özellikler
Kontrol valfi çarpması basınç dalgalanmalarını etkileyebilir. İlk olarak, pompa durduğunda basınç dalgalanması başlar ve ikinci olarak akış tersine döndüğünde tamamen kapalı kontrol valfine çarpar. Kontrol valfi çok hızlı kapanırsa, kinetik enerji yüksek basınca dönüşür, borulara baskı yapar ve yüksek gürültüye neden olur.
Çarpma sesi, kontrol valfindeki disk veya bilye yuvaya çarpıyormuş gibi duyulur. Oldukça fazla gürültü yapabilir. Ancak, sesin nedeni fiziksel kapanma değil, boru duvarını geren bir basınç yükselmesinden kaynaklanan ses dalgasıdır.
Kontrol valfi çarpmasının oluşmasını önlemek için, valf kontrollü bir şekilde kapanmalı ve kapalı konuma yakın olduğunda kapanma daha da yavaşlatılmalıdır. Bu, kapalı konuma geldiğinde yastık görevi gören hidrolik damperler gibi ek yardımcı ekipman gerektirir. Kontrollü kapanma, sıvının kontrol valfinden kapanana kadar geçmesine izin vererek daha az kinetik enerjinin yüksek basınca dönüşmesine ve dolayısıyla dalgalanmayı besleyecek ve sürdürecek daha az enerjiye neden olur.
Salınımlı çek valfler, akış akışında diske sahiptir, bu da hızlı kapanmaya yardımcı olur ve bu nedenle daha iyi çarpma önleyici özelliklere sahiptir. Ancak, bugün birçok pompa frekans dönüşümlüdür, bu da su darbesi riskini önlemek veya en aza indirmek için başlatma ve kapatma süresini ayarlamalarını sağlar.